Тиждень іноземних мов

З 18 березня по 22 березня в школі проходив тиждень іноземних мов.

Першого дня в нашій школі відбулося захоплююче відзначення «Saint Patrick's Day», в рамках якого школярі занурилися в атмосферу ірландської культури та традицій під керівництвом чергового адміністратора Наставної Л.В. та вчителів, відповідальних за організацію події, Григоряна В.В., Бортовської О.М. та Задніпряної О.В.

На вході старшої школи учні 11-Г класу зустріли вчителів та учнів з солодощами та символом свята - лепреконом. Шкільний фотограф, учениця 10-А класу, Коваль Анастасія, зафіксувала ці моменти.

Учні 9-В класу привітали вчителів та учнів в приміщенні початкової школи та організували тематичне інформування під назвою «живий журнал», де діти вивчали історію та цікаві факти про День Святого Патрика і відповідали на запитання вікторини за солодкі подарунки

Креативний та захопливий квест «Пошуки скарбів», проведений Тимченко І.П., П'ятаченко Н.М., Муран Т.П., Свиридовою Т.В. та Григоряном В.В. для учнів 5 класу, став справжньою розвагою, де діти виявляли свою кмітливість та творчі здібності на станціях «Practical», «Who am I?», «St. Patrick's Day Dicey Words», «Crosswords», та «Rainbow». По завершенню квесту команди були нагороджені солодкими подарунками

У цей особливий день, учні 9-В та 6-х класів охоче долучились до маршу з ірландським музичним супроводом під керівництвом вчителя музичного мистецтва, Гайдука С.Й. Цей день став не лише чудовою нагодою для розваг і веселощів, але й унікальною можливістю для учнів нашої школи поглибити знання про культуру та традиції Ірландії

# Перший день тижня іноземних мов

Другий день тижня іноземних мов “Chocolate Caramel Day” пройшов в позитивному ключі з яскравим присмаком шоколаду та карамелі.

Заряджаючи позитивом, учні 8-Б класу зустрічали вчителів щирими посмішками та солодким бонусом у вигляді шоколадно-карамельних солодощів

Представники 7-х класів, відвідуючи локації “History”, “Literature”, “Interesting facts” та “Manufactory”, стали активними та охочими учасниками інтерактивної майстерні «Фабрика шоколаду», де мали змогу розширити свій світогляд та поглибити знання з історії відомого в усьому світі смаколика, зануритися у літературний світ на прикладі твору «Чарлі та шоколадна фабрика», перевірити та поповнити свій вокабуляр з англійської мови і, наостанок, долучитися до процесу створення та дегустації гарячого шоколаду, отримавши почесну відзнаку “Chocolatier”

Вчителі англійської мови провели низку захопливих ігор та квізів, повʼязаних з тематикою дня.

Запальний флешмоб “Chocolate”, проведений для учнів 7-х та 8-Б класу, подарував неймовірні емоції та феєричний настрій

# Другий день тижня іноземних мов

В третій день тижня іноземних мов Деньга Н.В. та Муран Т.П. організували захопливу подію «Travel around the World » для працівників школи.

Учасники мали можливість спробувати свою удачу на колесі фортуни та насолодитися освіжаючим Апфельшорле, популярним у багатьох країнах Європи.

Учні 7-А класу провели захоплюючу інтелектуальну вікторину «Spin the wheel», де юні учасники з 5 та 6 класів дізналися цікаві факти про різні країни світу. У свою чергу, учні 11-х класів взяли участь у квесті, який організували Наставна Л.В., Точиліна С.О., Свиридова Т.В., Козоріз Г.І. та Сінельнікова Л.В.

Квест дозволив поглибити знання про країни, такі як Шотландія, Австрія, Індія, Австралія та Швейцарія.

Не менш цікавим був і Quizz «Indian English accent», організований серед учнів 10-х класів Сінельніковою Л.В. та Задніпряною О.В. Після перегляду відеофільму, учасники дізналися про історію англійської мови в Індії, різноманітні діалекти та особливості вимови. Завдяки цьому заходу вони не лише змагалися, а й поглибили свої знання.

Тимченко І.П. з 5-А та 5-В класами влаштували заочну навколосвітню подорож, поділившись цікавинками та фактами про країни, які вони вивчали та мріють відвідати

Сьомі класи з великим ентузіазмом взяли участь у захоплюючій інтерактивній грі Свиридової Т.В., Деньги Н.В. та Совер Т.В. «Save the Trip». Під час цього заходу, молоді дослідники спільно працювали, намагаючись знайти всі необхідні речі для успішної подорожі. Ця ігрова форма навчання не лише розважила учнів, а й навчила їх співпраці, комунікації та організації. Під час гри вони розвивали навички прийняття рішень та вчилися працювати як команда. Кожен учасник зробив свій внесок у загальний успіх, довівши, що колективна праця - це ключ до досягнення мети

Завдяки Задніпряній О.В. учні 5-Б та 10-А класів завершили навчальний день, вразивши своїх однокласників цікавинками про англомовні країни, досліджуючи найцікавіші факти та особливості культури і традицій кожної з них

# Третій день тижня іноземних мов

На четвертий день тижня, коли промені сонця ще ледь-ледь прокидались, четвірка творчих вчителів - Багатко Н.М., Заруденська А.П., Мироненко Н.О. та Пікуща М.В. - розпочали ранок з надзвичайно захопливої зустрічі для наших неймовірних дітей та вчителів з радісним побажанням: «Have an incredible day!»

Щоб зробити ранок незабутнім, усіх учнів пригощали цукерками, а кожен вчитель обрав супергероя, що відповідав його настрою.

Найцікавішим елементом стала анімація від 4-го класу «Incredible Kids everywhere», веселі ігри з учнями 1-го класу та мотиваційний слоган «Відчуй себе супергероєм».

В рамках відзначення Всесвітнього дня поезії вчитель англійської мови Капітанчук Т.В. з учнями 11-Г класу провела надихаючий мистецький захід «Поезія Байрона» до 200-річчя з дня смерті поета. Присутні мали змогу зануритися в дивовижний світ поезії, насолодитися чудовим декламуванням віршів авторства видатного шотландця та дізнатися цікаві факти, повʼязані з Лордом Байроном. Наприкінці зустрічі кожен мав змогу, шляхом використання Qr-коду, залишити свій цінний фідбек творчій групі заходу

На святковому концерті «Absolutely incredible kids in our school» було все: пісня «What do you want to be?», асоціації, жарти, вірші, магічні трюки і, навіть, танець «Wonderful day». Виступи учнів початкової школи зачарували аудиторію.

Вчитель Задніпряна О.В. та її учні 5-Б класу з ентузіазмом створювали міні-проєкт «I'm an incredible person!», а учні 10-Б та 9-В класів натхненно декламували як авторські вірші, так і твори відомих українських та зарубіжних авторів. І навіть порівнювали професійний переклад творів з застосунком GPT чату

# Четвертий день тижня іноземних мов

На п'ятому дні тижня іноземних мов завершальною подією стала довгоочікувана національна кухня німецькомовних країн.

Відповідальні за організацію тематичного дня, Красносільська М.В. та Козоріз Г.І., розпочали ранок разом із 11 класами, які з великим захватом долучилися до створення виставки страв та пригощання вчителів фірмовою закускою DACH - Deutschland, Österreich, die Schweiz. Кожен мав змогу насолодитися смаком продуктів країн, ознайомитися та сфотографувати рецепти страв. Крім того, вчителів пригощали віденською кавою під звуки класичної музики, що створювало неперевершену атмосферу, нагадуючи про елегантні кав'ярні у Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Продовження дня було не менш захоплюючим! Красносільська М.В. організувала захопливу гру-дегустацію страв, де учні з зав'язаними очима вгадували страви за смаком та розшифровували їх назви, ділилися враженнями та переглядали цікаві відео про найвідоміші страви.

Козоріз Г.І. підготувала захопливу вікторину «Національні страви Німеччини». Учні були розділені на команди, які змагалися в знаннях про кулінарію та культуру Німеччини.

В процесі вікторини учасники виявляли свою кулінарну ерудицію та обізнаність про національні страви. Ця ініціатива сприяла як інтелектуальному розвитку учнів, так і розширенню їхнього світогляду. Результатом вікторини стало підвищення інтересу до кулінарних традицій та кухні Німеччини серед учнів.

На уроках англійської мови відбулася захоплююча «British tea ceremony». Вона була наповнена цікавими квізами та презентаціями, що дозволили кожному продемонструвати свої знання про британську культуру та традиції. Головною окрасою події став смачний чай, який дарував учням відчуття затишку.

Смаколики, представлені учнями, розкрили справжні кулінарні таланти. Цей захід став не лише важливим елементом вивчення англійської мови, а й незабутнім досвідом спілкування та взаєморозуміння.

#Пʼятий_день_тижня_іноземних_мов

Кiлькiсть переглядiв: 28

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Особистісний розвиток!

Важливе питання?

Звісно. Особливо в системі освіти.

Саме ця тема стала провідною під час проведення планової педагогічної ради з виховної роботи «Особистісний розвиток учня на всіх сходинках освітнього процесу через творчий симбіоз «учень-вчитель-школа-сім‘я»».

Заступник директора з виховної роботи Точиліна Світлана Олександрівна залучила учасників конференції до усвідомлення ролі взаємодії вчителя та учня для створення ситуації успіху в умовах безпечного освітнього середовища на різних стадіях розвитку.

Класовод 1-В класу та шкільний психолог Московченко Леся Олександрівна поділилася досвідом роботи з учнями 1-го класу НУШ та ефективними методами, спрямованими на їхній особистісний розвиток.

Класні керівники 5-х класів П‘ятаченко Наталія Михайлівна та Совер Тетяна Валентинівна розповіли про наступність поколінь учнів, їхню автономність та особливості співпраці з батьківською громадою.

Соціальний педагог Падалко Ірина Валентинівна ознайомила з кризою традиційних форм взаємодії школи та сім‘ї, викликами, які супроводжують батьків при вихованні дітей.

Також на педагогічній раді обговорені важливі питання сьогодення закладу:

- самоаналіз діяльності школи;

- лайфхаки проведення якісних онлайн уроків;

- робота з шкільною документацію під час дистанційного навчання;

- модель навчальної діяльності учнів 11 класів в травні;

- питання співпраці з педагогами, що працюють на строковій угоді.

Педагогічна рада, що охопила широке коло питань, була продуктивною.

Дата останньої зміни 24 Квітня 2024
Цей сайт безкоштовний!